33χρονος Ροδίτης νεκρός απο γρίπη;

Ενας 33χρονος Ροδίτης, εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό και ρίγη και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πιθανόν από γρίπη.

Ο 33χρονος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, είχε υψηλό πυρετό από διημέρου και  ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν για την γενικότερη εικόνα που παρουσίαζε και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο άτυχος 33χρονος, ωστόσο, δεν άντεξε και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 33χρονος ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης και, σε συνδυασμό με το εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα, η ίωση είχε μοιραίο αποτελεσμα. Δεν αποσαφηνίζεται αν είχε κάποιο νόσημα που τον καθιστουσε ευάλωτο, αλλά η αναφορά σε μειωμένες αντιστάσεις του ανοσοποιητικού, υποδηλώνει καποιο βαρύ νόσημα που προϋπήρχε

Δεν ξέρουμε επίσης αν ο νέος άνδρας είχε εμβολιασθεί ή όχι.

Πέρσι η γρίπη είχε σκοτώσει 43 άτομα -φέτος μέχρι στιγμής 20

Οι περισσότεροι ήταν ανεμβολιαστοι, αλλά και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν -το εμβόλιο καλυπτει σε ποσοστό 60% Οπότε προληπτικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται και απο εμβολιασθέντες και απο ανεμβολίαστους. Οταν ο πυρετός είναι υψηλός και επιμονος ο ασθενής πρέπει να πηγαίνει στο νοσοκομείο και να μην υποτιμα τον κινδυνο, ακόμα κι αν είναι νέος και υγιής, λένε οι ειδικοί.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here