Αποζημίωση θα ζητήσει ο Μαυρίκιος για το πετρέλαιο στις ακτές του

Η κυβέρνηση του Μαυρίκιου σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε από φορτηγό πλοίο που κόπηκε και στα δύο και  διέρρευσαν πολλά από τα καύσιμά του.

Το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio εξόκειλε σε ύφαλο στον Μαυρίκιο, με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι πετρελαίου. Για την ακρίβεια κόπηκε στα δύο, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Mitsui OSK Lines.

«Επιβεβαιώθηκε στις 15 Αυγούστου ότι το πλοίο κόπηκε στα δύο», ανέφερε η Mitsui, διευκρινίζοντας ότι η πληροφορία προέρχεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, τη Nagashiki Shipping.

Εδώ και αρκετές ημέρες, φαινόταν αναπόφευκτο να σπάσει στα δύο το πλοίο που προσάραξε στις 25 Ιουλίου στα νοτιοανατολικά του Μαυρίκιου. Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να αντλήσουν τους περίπου 3.000 τόνους πετρελαίου που είχαν απομείνει στις δεξαμενές του μετά την αρχική διαρροή, προκειμένου να σωθούν από την καταστροφή οι προστατευόμενες περιοχές του νησιού, όπως τα απειλούμενα είδη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here