30χρονη Ισπανίδα πέθανε από εισπνοή καθαριστικών -ίσως αμμωνίας

Μια κατά τα τα φαινόμενα υγιής 30χρονη Ισπανίδα ειδοποίησε το αντίστοιχο  ΕΚΑΒ της Μαδρίτης της ότι δεν αισθάνεται καλά και μέχρι δυστυχώς να φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι της, η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε. Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι έπαθε ανακοπή.

Επειδή το σπίτι μύριζε αμμωνία (που περιέχεται σε πολλά απορρυπαντικά, αλλά κυρίως στα καθαριστικά τζαμιών, τουαλέτας και φούρνου) πιστεύουν ότι εισέπνευσε πολλή αμμωνία. Όμως η αμμωνία προκαλεί συμπτώματα κυρίως από το αναπνευστικό και όχι ανακοπή. Σπανίως προκαλεί και ισχαιμία. Ίσως να ευθύνεται άλλο καθαριστικό μέσο, και γι’ αυτό οι ειδικοί επιμένουν να καθαρίζονται οι χώροι με πάντα ανοιχτά τα παράθυρα και να μην αναμιγνύονται δυο καθαριστικά μαζί (για πιο «δυνατό» μείγμα) επειδή αντιδρούν μεταξύ τους με σοβαρές συνέπειες.

Τέλος, υπάρχει και η ερμηνεία να επρόκειτο για σύμπτωση, δηλαδή  η γυναίκα να ήταν καρδιοπαθής και να μην το γνώριζε, κάτι που θα διαλευκανθεί μετά την ιατροδικαστική εξέταση. Αν υπήρχε υπόστρωμα σιωπηρής καρδιοπάθειας η γυναίκα μπορεί δηλαδή να έτυχε τυχαία να πεθάνει μετά το καθάρισμα ή η  εισπνοή των απορρυπαντικών  να πυροδότησε το πρόβλημά της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here