30.000 πρόστιμο επειδή έσφαξε αρνί για το Πάσχα

Κτηνοτρόφος της Αχαΐας αντιμετωπίζει ένα υπέρογκο πρόστιμο επειδή συνελήφθη επ΄αυτοφώρω την ημερα του Πάσχα  να σφάζει αρνι.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι πρέπει να πάει το αρνι στο σφαγείο, αφου το ήθελε για το εθιμο, για το οικογενειακό τραπέζι και «το έσφαξε κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο»

Η υποθεσή του θα εκδικαστεί σήμερα.

Ο 65χρονος κτηνοτρόφος,  απο το ορεινο χωριό  Μοίρα Αχαΐας,  κατηγορείται για παράνομη σφαγή ενός αρνιού πέρυσι το Πάσχα.

Οι αρχές, επειδή δεν το πήγε στο σφαγείο όπως επιβάλλουν οι υγειονομικές διατάξεις,  του επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ο κτηνοτρόφος απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταθέτοντας ένσταση. Δήλωσε δε ότι έσφαξε το αρνί το Μεγάλο Σάββατο τηρώντας τις παραδόσεις και χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν παράνομη η πράξη του.

Το καλοκαίρι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Πάτρας ενημέρωσε τον κτηνοτρόφο με κλήτευμα ότι θα πρέπει στις 28 Ιανουαρίου 2019 να παρουσιαστεί στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας, έσφαξε το αρνί και το τοποθετησε στο πόρτ παγκάζ του αυτοκινήτου του για να το μεταφέρει από τη στάνη στο σπίτι του για προσωπική κατανάλωση.

Ο 65χρονος απευθύνθηκε και στο δήμο Πατρέων, αρμοδιότητα του οποίου είναι η είσπραξη του προστίμου, διαμαρτυρόμενος για το υπέρογκο ποσό. Σήμερα το δικαστήριο θα ασχοληθεί με το νομικό σκέλος της υπόθεσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here