3ο Antifa Football League: Ενάντιον του φασισμού, υπέρ της αυτοοργάνωσης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Antifa Football League, που πραγματοποιήθηκε φέτος στα Ιωάννινα. Το αντιφασιστικό ποδοσφαιρικό τουρνουά που λαμβάνει χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έγινε ο θεσμός για να ενωθούν όλες οι αυτοοργανώμενες ομάδες της χώρας μαζί με τους φιλάθλους, εναντίον του φασισμού και του μοντέρνου εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και υπέρ της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.

banner2

Το τουρνουά που ξεκίνησε από τον Βόλο το 2013 και πήγε στην Πάτρα το 2014, φιλοξένησε φέτος ο Απείθαρχος Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή πέντε ακόμα ομάδων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, εκτός από τον διοργανωτή Απείθαρχο, συμμετείχαν: από την Θεσσαλονίκη η Προοδευτική-Έκρηξη Τούμπας, από την Πάτρα η ΑΠΟ (Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδα) , από τον Βόλο ο Ελευθεριακός Π.Σ.-Liberta, από τη Λάρισα ο Μαρίνος Αντύπας και από την Αθήνα ο Αστέρας Εξαρχείων.

3rd-antifa-fest

Το κλίμα που επικρατούσε όλες τις ημέρες του Antifa Football League, ήταν αντίθετο με αυτό που συναντάμε στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπου ο κόσμος και οι παίκτες είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα. Στα Ιωάννινα, φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ήταν ένα, φωνάζοντας συνθήματα για οποιαδήποτε πλευρά, καθώς στα μάτια των παρευρισκόμενων υπήρχε μόνο ένας εχθρός και ήταν κοινός, ο φασισμός.

Για τα τυπικά, στον τελικό έπαιξε η Α.Π.Ο με τον Αστέρα Εξαρχείων και νικητής βγήκε ο Αστέρας για να καταλήξει να σηκώνει το τρόπαιο μαζί με τους παίκτες της Α.Π.Ο, σηματοδοτώντας έτσι την ενότητα που χαρακτήριζε όλους και όλες που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στο εν λόγω τουρνουά.

Περισσότερα για τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά θα βρείτε στις ιστοσελίδες τους και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης:

https://apeitharxos1312.wordpress.com/

http://www.proodeutikitoumpas.gr/

https://aftonomipo.wordpress.com/

http://libertafc.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/mar.antypas

http://asteras1928.gr/

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here