2χρονο κοριτσάκι από το Κουρδιστάν σκοτώθηκε στο Βέλγιο σε καταδίωξη βαν μεταναστών

Ενα κοριτσάκι 2 ετών απο το Ιρακινό Κουρδιστάν σκοτώθηκε σήμερα στο Βέλγιο, όταν το βαν στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους 30 παράτυπους μετανάστες, καταδιώχθηκε απο τη βελγική αστυνομία. Στο βαν επέβαιναν και 4 παιδιά.
Η καταδίωξη διάρκεσε μια ολόκληρη ώρα και η αστυνομία άνοιξε στο τέλος πυρ, αλλά οι Βέλγοι επιμένουν ότι το κοριτσάκι δεν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Διακομισθηκε στο νσοοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Το παιδί συνταξίδευε με τους γονείς του (Κουρδοι απο το Ιράκ)  και τον αδελφό του, κανείς από τους οποίους δεν τραυματίσθηκε.  Σύμφωνα μα κάποιες πληροφορίες έμεναν προσωρινά σε ένα κλειστό γυμναστήριο ¨»κέντρο φιλοξενίας» ενώ συμφωνα με άλλες είχαν απελαθεί στη Γερμανία και είχαν επιστρέψει παράνομα για να κατευθυνθούν στη Γαλλία και απο εκεί στη Βρετανία.
Οι εισαγγελείς του Βελγίου εξανίστανται ότι δεν ευθύνονται  οι αστυνομικοί και υποστηρίζουν ότι αναμένουν την ιατροδικαστική εξέταση, προτάσσουν δε τρία σενάρια (εκτός της σφαίρας που την αποκλείουν):
*ότι το παιδί ήταν ήδη άρρωστο και υπέκυψε κατά συμπτωση όταν τελείωσε η καταδίωξη
*ότι χτύπησε το κεφάλι του κατά κάποιον ελιγμό του οδηγου του βαν
*ότι μέσα στο βαν που ήταν στοιβαγμένοι δεκάδες ενήλικες, κάποιος από τους επιβαίνοντες μετανάστες χτύπησε το παιδί με το σώμα του κατά τους βίαιους ελιγμούς του οχήματος
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here