28η Οκτωβρίου, τελευταία (;;;) αλλαγή ώρας

Μία ώρα πίσω πρέπει να γυρίσουμε τους δεικτες  των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου, επανερχόμενοι στη «φυσιολογική ώρα» αφου λήγει η περίοδος διάρκειας της θερινής.

Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03:00.

Να υπενθυμίσουμε ότι επ΄αυτού έγινε προ διμήνου ενα διαδικτυακό «δημοψήφισμα» και επειδή η πλειοψηφία των βορείων χωρών θέλει να καταργηθεί η θερινή ώρα, η Κομισιόν το ενστερνίσθηκε και την καταργεί  -αν και η κατάργηση πρέπει να εγκριθεί και απο την Ευρωβουλή, κάτι που ειναι βεβαιο πως θα γινει, μια που το θεμα της κατάργησης πρωτοτέθηκε  απο αυτήν.

Στην Ελλάδα φαινόμαστε διχασμενοι επ΄αυτου -οι μισοί στο «δημοψήφισμα» δήλωσαν οτι θέλουν την θερινή ώρα και οι άλλοι μισοί  ότι δεν θελουν να γυρίζουν τα ρολογια μπρος πίσω.

Το θεμα είναι ότι τώρα πλέον η αλλαγή ώρας θα αποφασίζεται σε εθνικο επιπεδο και όχι σε πανευρωπαϊκό. Η κυβέρνηση δεν έχε αποφασισει ακόμα επ΄αυτού και προβληματίζεται, αλλά έχει περιθώριο να δηλώσει τις αποφάσεις της είτε άμεσα είτε  μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Πρέπει δηλαδή κάθε κράτος μέλος να δηλώσει εάν επιθυμεί να έχει θερινή ώρα η όχι. Κάποια κράτη  όπως η Φινλανδία, είναι βέβαιο ότι γυρίζουν τα ρολογια πισω για τελευταία φορά, γιατί έχουν κάθετα αρνητική άποψη για τη θερινή ώρα και λένε  (οχι αδικως) ότι ειδικά σε τόσο βορεια γεωγραφικα πλάτη η θερινή ώρα διαταράσσει τους ανθρώπινους βιορρυθμους και αναστατώνει τη ζωή αρκετών, δίχως απολύτως κανένα κέρδος.

Επίσης έχουν αναφερθεί και ιατρικές ενστάσεις ειδικά για πολύ βόρεια γεωγραφικά πλάτη, συσχετιζοντας την αλλαγή ώρας με αυξημένο καρδιαγγειακό κινδυνο

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here