28χρονη στο νοσοκομείο επειδή ψάρεψε δράκαινα

Μια 28χρονη που είχε πάει με τη συντροφιά της για ψάρεμα στην παραλια Ράχες Φθιώτιδας, κατέληξε στο νοσοκομειο.

Αιτία το γεγονος ότι ψάρεψαν δράκαινα και η νεαρή  τραυματιστηκε στο χερι απο το δηλητηριώδες πτερύγιο του ψαριού..

Με αφόρητους πόνους διακομισθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου  της έδωσαν ειδική αγωγή για την αντιμετώπιση του δηλητηρίου που φέρει το συγκεκριμένο ψάρι.

Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ψάρια που υπάρχουν, στις Ελληνικές θάλασσες με δηλητηριώδες ραχιαίο πτερύγιο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, το περνάει  θαμμένη στον βυθό της θάλασσας. Το δηλητήριο της δράκαινας έχει ένα τύπο πρωτεΐνης που είναι πολύ ασταθής στην υψηλή θερμοκρασία. Οι «πρακτικοί» λένε  ότι η άμεση θεραπεία είναι να τεθεί το σκέλος που τραυματίστηκε σε πολύ ζεστό νερό, τόσο, ώστε να μην προκαλέσει στον παθόντα εγκαύματα, αλλά αρκετά καυτό ώστε να εξουδετερώει την τοξική πρωτεϊνη. Ένα γιατροσόφι των ψαράδων ειναι το τσιγάρο. Επειδή το δηλητήριο της δράκαινας, όταν θερμανθεί  σε  πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου  αδρανοποιείται,  πλησιάζουν προσεκτικά (για να μην πάθουν έγκαυμα) την καύτρα ενός τσιγάρου στην πληγή.

Συνήθως ύστερα από 48 – 72 ώρες ο πόνος και το πρήξιμο υποχωρούν. Πρέπει πάντως να ενημερώσουμε τον γιατρό μας που μπορεί να μας συστήσει αναλγητικά χάπια. Δεν ξέρουμε περιστατικό ατομου που να πέθανε απο το δηλητηριο της δράκαινας, αλλά ένας κινδυνος είναι και το αλλεργικο σοκ. Επισης οι πόνοι που προκαλεί είναι εφιαλτικοί -το θύμα συχνά λιποθυμά από τον πόνο

Αποτέλεσμα εικόνας για ραχες φθιωτιδα

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here