Αυτοκτόνησε πρωταθλήτρια ποδηλασίας

Σοκ στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας της Κέλι Κάτλιν σε ηλικία 23 ετών. Πριν απο δυο μηνες είχε χτυπήσει με το ποδήλατο και είχε πάθει διάσειση, αλλά δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ηταν ενα ιδιαίτερα προικισμένο άτομο με πολλά ταλέντα, και ίσως με μια μεγάλη σκοτεινή πτυχή που τελικά τα κατάπιε όλα… Δεν θα μάθουμε ποτέ.

Η Κέλι Κάτλιν ανακηρύχθηκε τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία από το 2016 ως το 2018, χρονιά στην οποία κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος της ο πατέρας της (που ειναι γιατρός) στο Velo News:

«Δεν υπάρχει λεπτό που να μην την έχουμε στο μυαλό μας και να μην σκεφτόμαστε την υπέροχη ζωή που θα μπορούσε να έχει. Θα δίναμε και τη ζωή μας για να την φέρουμε πίσω. Ο πόνος είναι αβάσταχτος».

Φαίνεται πως η 23χρονη Κάτλιν ένιωθε μεγάλη πίεση καθώς η ίδια πριν από ένα μήνα είχε γράψει στο ίδιο σάιτ για την δυσκολία της βρει το χρόνο και να καταφέρει να συνδυάσει την αθλητική με την ακαδημαϊκή της καριέρα:

«Το να είμαι φοιτήτρια και επαγγελματίας ποδηλάτης, με κάνει να νιώθω μερικές φορές πως χρειάζομαι μια μηχανή που να παράγει χρόνο για να προλάβω τα πάντα. Και πάλι κάτι θα δεν θα το προλάβαινα. Αυτό είναι ίσως το σημείο που θα περιμένατε να πω κάποιο κλισέ όπως «το ζήτημα είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου». Ή ίσως κάτι όμορφο, κάτι ενθαρρυντικό μότο, όπως «το να είμαι φοιτήτρια με κάνει καλύτερη αθλήτρια»! Εξάλλου, όπως φαίνεται τα προλαβαίνω όλα, σωστά; Σίγουρα, αυτό ισχύει ως ένα σημείο. Αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές, δεν προλαβαίνω τα πάντα.»

Η Κάτλιν είχε γεννηθεί στο Σεν Πολ και αποφοίτησε πέρυσι από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα με πτυχίο στη Βιοϊατρικη Τεχνολογία και τα Κινεζικά και φέτος σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Μηχανοτεχνικά Μαθηματικά. Είχε ταλέντο επίσης στη ζωγραφική και έπαιζε βιολί.

Είχε άλλες δυο αδελφές (ήταν τρίδυμες) και μια απο αυτές είπε ότι η Κέλι Κάτλιν πριν απο δυο μήνες είχε υποστεί διάσειση και έκτοτε «δεν ήταν ο ιδιος άνθρωπος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here