Με 260 χλμ. έτρεχε η μοιραία Πόρσε

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η μοιραία Porsche έτρεχε με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 260 χλμ. την ώρα πριν καρφωθεί πάνω στο Honda Civic του Υπάτιου Πατμάνογλου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν η σύζυγος και το παιδί του.

Από την έρευνα του πραγματογνώμονα που ορίστηκε από το Δημόσιο, προκύπτει ότι την ώρα που ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, η ταχύτητά του προσομοίαζε με αυτές που πιάνουν οι οδηγοί σε αγώνες ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, η ξέφρενη πορεία της Porsche προκλήθηκε από κλατάρισμα του πίσω δεξιού ελαστικού, ενώ υπό έρευνα είναι ακόμα η αιτία που προκάλεσε το κλατάρισμα του ελαστικού.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων που εξετάζονται και θεωρείται πιο πιθανό να ευθύνονται για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην άσφαλτο.

Ένας από αυτούς είναι το κατά πόσο μπορεί να είχαν επηρεαστεί τα ελαστικά από τυχόν ακινησία της Πόρσε. Στις περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά παρατηρείται ότι μειώνεται η πίεση των ελαστικών, κάτι το οποίο μπορεί να καταπονήσει τα ελαστικά, ιδιαίτερα κατά την ανάπτυξη πολύ μεγάλης ταχύτητας. Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία Porsche δεν ήταν το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος οδηγός στην Ελλάδα και την οδήγησε εκτάκτως, διότι το δικό του αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here