26 εκδρομείς μαθητές από την Κομοτηνή στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών νοσηλεύονται 19 μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής ενώ άλλα  7 παιδιά στο Ιπποκράτειο, με συμπτώματα που παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση.

Όπως είπε στο τηλεοπτικο κανάλι  LiveNews, η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, Ματίνα Ζαμπατέλη, συνέβησαν τα εξής:

«Ξεκινησαμε χθες το πρωι από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Καθ’ οδόν κάναμε χτες τρεις στάσεις για φαγητό. Σήμερα το πρωί είχαμε τα πρώτα συμπτώματα των παιδιών,  όπως εμετό, διάρροιες, πονόκοιλο»

Όπως είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο η Μ. Παγώνη, Πρ. ΕΥΑΝΑΠ στο Γεν. Κρατικό Αθηνών: «Είναι σταθερή η κατάσταση των παιδιών… Τα παιδιά είναι με εισαγωγή και υπάρχει υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς γιατί είναι μόνα τους εδώ σε ένα ξένο περιβάλλον… Οι γονείς των παιδιών να μην ανησυχούν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη… Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Γίνονται εργαστηριακοι έλεγχοι  και κάνουμε ό,τι μπορούμε για τα παιδιά, είναι στους θαλάμους, όλοι οι γιατροί είναι από πάνω τους, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και όλα θα πάνε καλά, αλλά φυσικά οι γονείς μπορουν να μας πάρουν τηλέφωνο», είπαν οι θεράποντες γιατροί. «Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να διαπιστωθουν τα αίτια, αλλά από τις ενδείξεις που έχουμε πρόκειται μάλλον για τροφική δηλητηρίαση»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here