6μηνη φυλάκιση για την τζαμαρία και ναζιστικά σύμβολα σε στέκι

Σε 6μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο Ιωάννης Κοσμογιάννης, κάτοικος Δάφνης, ο οποίος  το Νοέμβρη του 2013 είχε σπάσει την τζαμαρία στο στέκι της δημοτικής κίνησης της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α στην Δάφνη και είχε αναγράψει ναζιστικά σύμβολα της Χ.Α

Ο δράστης είχε τραυματιστεί στην διάρκεια της νυχτερινής του επίθεσης αφήνοντας κηλίδες αίμα σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μέχρι το σπίτι του. Η διαδρομή του αίματος υποδείχτηκε στην αστυνομία η οποία πήρε δείγματα DNA. Η ερευνά που έγινε σπίτι του παρουσία εισαγγελέα  αποκάλυψε χρυσαυγίτικα  και χιτλερικά έντυπα και σύμβολα και συνετάχθη δίωξη για απρόκλητη διακεκριμένες φθορές και οπλοκατοχή.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δείξει μεταμέλεια απέδωσε την πράξη του σε μέθη, δήλωσε πως είναι θεολόγος και ότι κάνει μεταπτυχιακό στα τουριστικά  με ειδίκευση στο Airbnb…. Προσκόμισε ακόμα πρόσφατα πιστοποιητικά ψυχολόγων.

Σε αντίθεση με την γραπτή κατάθεση τότε του αδελφού του που είχε παραδεχτεί ότι προέβη σε αυτήν την πράξη επειδή είχε στρεσαριστεί από την «επίθεση στα γραφεία της Χ.Α στο Ηράκλειο», ο ίδιος κράτησε μια απολίτικη απολογητική στάση  ζητώντας συγγνώμη.

Άξιον απορίας είναι πως παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η αστυνομία μετά την παρέλευση του αυτοφώρου- όπου ο κατηγορούμενος διέφυγε, δεν τον κάλεσε για ανάκριση ούτε για ταυτοποίηση του DNΑ που είχε συλλέξει από την διαδρομή του αίματος.

Το δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση για το ρόλο της Χ.Α και τις νεοναζιστικές εμφυλιοπολεμικές προβοκάτσιες που το 2013 ήταν σε έξαρση παρότι με τις ερωτήσεις της έδρας και της πολιτικής αγωγής έγινε καθαρός ο χαρακτήρας της νεοναζιστικής επίθεσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δάφνης Υμηττού με 2 ομόφωνα ψηφίσματα είχε καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις .

Ο Δημοτικός σύμβουλος Δάφνης- Υμηττού της Μαχόμενης Αριστεράς (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α)  γιατρός Γ. Μητροβγένης στην κατάθεση του δήλωσε πως «τους  γονείς του τους επισκέφθηκε τότε μετά την εισαγγελική έρευνα και ενώ  τους  είχε ζητήσει  να τον στείλουν να ζητήσει συγνώμη και να καταδικάσει τέτοιες νεοναζιστικές ενέργειες αυτός ποτέ δεν ήρθε. Πέντε χρόνια μετά και εν όψει της καταδίκης του το έκανε με τον πιο πρόδηλο υποκριτικό τρόπο.»

Η απάντηση ήρθε δια του συνηγόρου στην δίκη που είπε «τώρα ζητάτε εσείς «δηλώσεις μετάνοιας» όπως ζητάγανε παλιά στους αριστερούς;»

Εν αναμονή της έκβασης της μεγάλης δίκης της Χ.Α αναμένονται ανακατατάξεις στο χώρο της ακροδεξιάς. Χωρίς ψευδαισθήσεις πως ο φασισμός θα νικηθεί μόνο δικαστικά, η  κινητοποίηση του λαού  ενάντια στην αναβίωση της μισαλλόδοξης φασιστικής εθνικιστικής ιδεολογίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την νίκη.

Από Jailgoldendawn

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here