23χρονος ο νεκρός πρόσφυγας στο Φαρμακονήσι

Μόλις 23 χρόνων ήταν ο πρόσφυγας που βρέθηκε νεκρός μέσα στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι χθες το το πρωί, ο οποίος για άγνωστους λόγους έπεσε από τη βάρκα που επέβαινε μαζί με άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το πρωί της Παρασκευής η Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε για την ύπαρξη λέμβου με μεγάλο αριθμό προσφύγων στην περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου.

Άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού πήγε στην περιοχή και εντόπισε μία λέμβο στις ακτές του Φαρμακονησίου, καθώς και μία δεύτερη λέμβο 400 μέτρα από τις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, που οδηγήθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα του Φαρμακονησίου.

Διασώθηκαν συνολικά 79 πρόσφυγες, ενώ η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από τους ίδιους τους πρόσφυγες για έναν αγνοούμενο άνδρα που επέβαινε στην πρώτη λέμβο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσαν άμεσα τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, ενώ λίγο αργότερα με τη συνδρομή τριών ιδιωτών δυτών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός ο 23χρονος.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Λέρο, ενώ το πτώμα του 23χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κω για τη διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here