22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών, 6-9 Ιουλίου στην Αθήνα

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Χίλιοι ίσως και παραπάνω, σύνεδροι από 70 χώρες. 560 ερευνητές και ειδικοί σε θέματα κώφωσης από 60 χώρες. Παρόντες, επίσης, διά των πλέον εκλεκτών εκπροσώπων τους, όλοι οι ασχολούμενοι με την κώφωση επιστημονικοί κλάδοι: Εκπαίδευσης κωφών, ψυχολογίας, γλωσσολογίας,  ιατρικής, λογοπαθολογίας, τεχνολογίας, νευρογλωσσολογίας, γλωσσολογίας νοηματικής γλώσσας.

Η επίσημη έναρξη αύριο το μεσημέρι (13.30) σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο του 22ου Παγκόσμιου Συνέδριου Εκπαίδευσης Κωφών – διοργανώνεται υπό την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Αγωγής Κωφών του Πανεπιστημίου Πατρών –  θα πραγματοποιηθεί αύριο 6 Ιουλίου και ώρα 13:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Και, κατόπιν, επί τέσσερις συνεχόμενες μέρες (η αυλαία πέφτει την Πέμπτη 9 Ιουλίου) δεκάδες παράλληλες συνεδρίες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πλέον σύγχρονων και καινοτόμων ερευνών και εφαρμογών σχετικά με την εκπαίδευση των κωφών και βαρήκοων παιδιών.

Σημειώνεται ότι το πραγματοποιούμενο ανά πενταετία παγκόσμιο συνέδριο εκπαίδευσης κωφών είναι ένα από τα πλέον ιστορικά συνέδρια εκπαίδευσης στον κόσμο. Η ιστορία του εκκινεί από το Παρίσι το μακρινό 1878 και έκτοτε πραγματοποιείται αδιαλείπτως – με μόνες προφανείς εξαιρέσεις τα χρόνια των παγκοσμίων πολέμων – σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.

*Συμπληρωματικές πληροφορίες: Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η Αγγλική ομιλούμενη και η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Στο συνέδριο συμμετέχουν μεγάλες αντιπροσωπείες ερευνητών και πρυτάνεις από τα πλέον προχωρημένα και εξειδικευμένα στην εκπαίδευση κωφών και βαρήκοων πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Gallaudet και το Πολυτεχνείο Κωφών του Ρότσεστερ (NTID) των Η.Π.Α, καθώς επίσης και εξειδικευμένα κέντρα για την ακουστική αποκατάσταση των κωφών όπως το Ear Foundation του Νοσοκομείου του Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας.  Το συνέδριο, τέλος, υποστηρίζεται από τις φημισμένες εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here