Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γ. Παπανδρέου και Πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε  η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά, αλλά πιθανόν και με αναφορές σε συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Και οι δύο πλευρές πάντως αναφέρθηκαν μόνον στα εθνικά θέματα ως αντικείμενο της συνάντησης.

Αυτή διάρκεσε περί την μιάμιση ώρα και εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός έκανε την εξής ανάρτηση

«Ενημέρωσα τον @GPapandreou για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς και τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα, σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απο πλευράς του δήλωσε:

 

«Η εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς. Είχα πει απο καιρό  ότι θα επιδιώξω κάποιες επαφές για τα εθνικά μας θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις. Παράλληλα, συνεχίζω τις επαφές μου διεθνώς, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θεωρώ απαραίτητη τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση με την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Θα δω τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αν υπάρχει δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά, χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση.Είναι καθήκον μας, όλοι αυτό να υπηρετήσουμε.»

Μετά του Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Μεθαύριο το απόγευμα,  Παρασκευή,  ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here