Φασιστοειδή βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα-Εκεί είχε φυλακιστεί ο Ν.Μπελογιάννης

 

Φασιστοειδή εισέβαλαν σε σχολικό συγκρότημα της Καλλιθέας και «μαγάρισαν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα φασιστικά εμβλήματά» καταγγέλλει η τοπική ένωση των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ, η εισβολή πραγματοποιήθηκε την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Οι καθηγητές τονίζουν ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ούτε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα που έγινε, καθώς εκεί είχε φυλακιστεί ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Την ημέρα της Πρωτομαγιάς επέλεξαν φασιστοειδή να εισέλθουν μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα και να μαγαρίσουν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα εμβλήματά τους.

Να λερώσουν ένα σχολικό συγκρότημα, το οποίο με ενέργειες των συλλόγων, των εκπαιδευτικών, των διευθυντών και των μαθητών, είχε γίνει μια σημαντική εικαστική παρέμβαση.

Προφανώς δεν είναι τυχαία η ενέργεια αυτή των φασιστοειδών, ούτε στην Καλλιθέα, ούτε στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου.

Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του.

Στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο λαός της Καλλιθέας ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Η πόλη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.

Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δε θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 2 ΜΑΗ 2018».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here