Τορόντο: Ποιός είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης με το βαν

Σε Γυμνάσιο για μαθητές με ειδικές ανάγκες είχε φοιτήσει ο 25χρονος Αλεκ Μινασιάν, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο πέφτοντας με το νοικιασμένο βανάκι του πάνω σε πεζούς στο κέντρο του Τορόντο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15.

 

Πρώην συμμαθητές του αποκάλυψαν ότι ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη, περπάταγε στους διαδρόμους και τις αίθουσες με το κεφάλι κάτω και τα χέρια πλεγμένα σφιχτά, ενώ έβγαζε ήχους παρόμοιους με νιαουρίσματα.

Μια συμμαθήτριά του η Σιρίν Τσάμι, είπε πως ο παλιός συμμαθητής της δεν ήταν βίαιος. Ο Μινασιάν είχε φοιτήσει στο δευτεροβάθμιο σχολείο Thornlea, στα βόρεια προάστια του Τορόντο. Στο Θόρνλι φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες, που παρακολουθούν κανονικά και ειδικά μαθήματα. «Δεν ήταν κοινωνικός, αλλά από όσο θυμάμαι, ήταν απόλυτα άκακος», ανέφερε η Σιρίν Τσάμι.

Λευκό ποινικό μητρώο 

Ο Μνασιάν είχε λευκό ποινικό μητρώο και η αστυνομία διερευνά τα κίνητρα της πράξης του. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο Μαρκ Σόντερς τόνισε ότι οι πράξεις του «έμοιαζαν οπωσδήποτε εσκεμμένες».

Έπεσε η σελίδα του στο facebook

O προσωπικό λογαριασμός του Άλεκ Μινασιάν στο Facebook έκλεισε. Μια αρκετά παλιότερη εκδοχή της, που προσπέλασε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω Internet Archive, αναφέρει ότι φοιτούσε στο κολέγιο Seneca από το 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ότι πήρε απολυτήριο από το γυμνάσιο Θόρνλι το 2011, ενώ ανάμεσα στα επαγγελματικά του προσόντα ανέφερε την ανάπτυξη λογισμικού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here