Συνελήφθη ο έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Συνελήφθη ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για ευθύνες και παραλείψεις του κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας το 2007 που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων αθώων πολιτών .

Ο πρώην δήμαρχος συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αλίμου όπου και κρατείται.

Ο Π. Χρονόπουλος έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική και στη συνέχεια με απόφαση του Εφετείου σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, καθώς επικαλέστηκε οικονομική αδυναμία.

Ο Αρειος Πάγος όμως αναίρεσε την εφετειακή απόφαση  με το σκεπτικό ότι δεν εξηγεί και δεν αιτιολογεί για την περαιτέρω μετατροπή σε παροχή κοινωφελούς εργασίας, της ήδη μετατραπείσας σε χρηματική, εκτιτέας ποινής φυλάκισης των 10 ετών. Ακόμη, δεν αναφέρει πραγματικά περιστατικά τα οποία συνιστούν ουσιώδη αλλαγή των όρων της προσωπικής και οικονομικής καταστάσεως του Πανταζή Χρονόπουλου, σε σύγκριση με την ακίνητη και κινητή περιουσία του και των εσόδων του από κάθε πηγή.

Διετέλεσε επίσημα δήμαρχος στον Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here