Ο «Υπερσιβηρικός» στο Gorilla 11

Ο «Υπερσιβηρικός – Ενα τρένο που το λένε Ρωσία» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Πιτροπάκη περνάει από το Μαρούσι και κάνει στάση στο Gorilla 11!

Μια παρουσίαση του βιβλίου (Εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος) για τα χιλιόμετρα που «έγραψε» ο συγγραφέας στο περιβόητο τρένο, με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου Χρήστου Ξανθάκη, του μεταφραστή Νίκου Πρατσίνη και του Μπάμπη Πολυχρονιάδη.

Το Σάββατο 21 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

..Και κάπου εκεί λοιπόν νομίζω ότι κατάλαβα τον «μύθο» του Υπερσιβηρικού. Είναι όλα αυτά, τα καλά και τα στραβά που κουβαλάμε μέσα μας και που αυτό το μεγάλο ταξίδι μας βοηθά να τα αναδείξουμε. Μάλιστα μια πραβαντνίκ με είχε προϊδεάσει στην αρχή του ταξιδιού, απαντώντας στην ερώτησή μου για το πόσο σκληρή είναι η δουλειά στην τρίτη θέση: «Αγαπητέ μου εξ Ελλάδος δημοσιογράφε, συχνά η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι χειρότερη και από τις πιο βρώμικες τουαλέτες»…
Το συναρπαστικό ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό στάθηκε αφορμή για μια περιήγηση στην ιστορία της Ρωσίας από την εποχή των Τσάρων μέχρι σήμερα. Μια ματιά στα βάθη της Ρωσίας, της ρωσικής ιστορίας και της ρωσικής ψυχής.
Ένα ταξίδι μέχρι την Άπω Ανατολή της Ρωσίας, το αντίστοιχο, σε όλα τα επίπεδα, της αμερικάνικης Άγριας Δύσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here