Βασίλης Δημάκης, απεργός πείνας από τις 14 Μαρτίου

Από τις 14 Μαρτίου ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο: να του επιτραπεί να παρακολουθεί τις παραδόσεις των μαθημάτων της σχολής του. Από τότε μέχρι σήμερα αναμένει την απόφαση του δικαστικού συμβούλιου Πειραιά για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, το οποίο καθυστερεί εγκληματικά να συνεδριάσει και ενώ η ζωή του νεαρού κινδυνεύει.

Ο Βασίλης Δημάκης είναι πρωτοετής του Πολιτικού της Νομικής του ΕΚΠΑ (είχε εισαχθεί δεύτερος από όλα τα εσπερινά λύκεια της χώρας), έχει περάσει με επιτυχία και τα τρία μαθήματα στα οποία εξετάστηκε μέσα από τη φυλακή.

Από Electra Leda Koutra

Με 19.9 απολυτήριο ο Βασίλης Δημάκης, παρά τις αποφάσεις Συμβουλίου Φυλακής «να μην πηγαίνει να διαβάσει στη βιβλιοθήκη γιατί έχει κελί», παρά τις εκδικητικές λόγω διεκδίκησης δικαιωμάτων μεταγωγές μόλις πριν τις εξετάσεις, παρότι μεταφερόταν να «δώσει» μαθήματα σε Χολιγουντιανού τύπου επιχείρηση εν τω μέσω δεκάδων αστυνομικών, παρότι βρέθηκε και χωρίς τραπέζι και χωρίς καρέκλα να κάτσει να διαβάσει, και παρότι η Πολιτεία αρνείται να του αναγνωρίσει ευεργετικά έστω και 1 μέρα από τις λυκειακές σπουδές υπό κράτηση (όπως θα έκανε π.χ. αν καθάριζε πατάτες ή σκάλες αντί να μας θέλει και σπουδάγματα).

Τέτοια καφρίλα κι υποκρισία.

Σε ΤΟΣΟ βαθιά ανθρώπινα μεσάνυχτα βρισκόμαστε σ’ αυτή τη χώρα.

Ανακοίνωση κρατουμένων Κορυδαλλού
Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού , δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο συγκρατούμενό μας φοιτητή και απεργό πείνας Δημάκη Βασίλη , που απεργεί από 14/03/2018 και έχει ήδη χάσει το 12% του σωματικού του βάρους , διεκδικώντας την ανατροπή της παράνομης εξαίρεσής του από τον θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι , όπως ήδη συμβαίνει με όλους τους συγκρατούμενούς μας που το δικαιούνταν , το ζήτησαν και το έλαβαν .
Θεωρούμε την απόφαση του πειθαρχικού Συμβουλίου Κορυδαλλού αυθαίρετη και επικίνδυνη για τα δικαιώματα όλων μας .
Ζητούμε , να τηρείται ο νόμος για όλους , χωρίς εξαιρέσεις , είτε αφορά τα εκπαιδευτικά δικαιώματα του καθενός από εμάς , είτε τα λίγα Ανθρώπινα Δικαιώματα που μας έχουν απομείνει.
Η απόρριψη αυτή για όλους εμάς , δεν είναι παρά ένα ηχηρό μήνυμα , ότι οι όποιες προσπάθειές μας για καλυτέρευση είναι μάταιες και δεν αξίζει ούτε καν να προσπαθήσουμε. Έτσι , σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης , θα κρατάμε τα προαύλια ανοιχτά κατά το μεσημέρι , έως ότου το Δικαστήριο Εκτέλεσης ποινών που εξετάζει την προσφυγή του συγκρατούμενού μας απεργού φοιτητή , στις 03/04/2018 , δώσει το μήνυμα ότι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων εμάς των κρατουμένων είναι εγγυημένα όχι μόνο στη θεωρία , αλλά και στην πράξη .
Η αλληλεγγύη είναι η άμυνά μας !
Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού
πτέρυγες (Α,Β,Γ,Δ,Ε)


Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here