Στην Τουρκία ο Πούτιν για τριμερή για Συρία και τουρκικό πυρηνικό σταθμό

Έφτασε στις 3 το μεσημέρι στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν εν όψει  της τριμερούς (Τουρκίας-Ιράν -Ρωσίας με θέμα τη Συρία) αλλά και για την τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού («απέναντι» από την Κύπρο).

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο σταθμός αυτός θα τοποθετήσει την Τουρκία «στην πρώτη κατηγορία στον τομέα της ενέργειας»

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς θα αποφέρουν οι συζητήσεις σε ό,τι μας αφορά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο Ερντογάν αλλά ούτε και ο Πούτιν θέλουν να «ανακατέψουν» και άλλους παράγοντες στην ήδη προβληματική σχέση τους με την Δύση, οπότε το πιθανότερο θα ειναι η «διακριτική σιγή» του Πούτιν σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά.

Όσον αφορά στον πυρηνικό αντιδραστήρα αυτό καθαυτό, προσθέτει άλλη μια πυρηνική απειλή στην γειτονιά μας -με την έννοια του ατυχήματος και όχι της κατασκευής πυρηνικων όπλων από την Τουρκία όπως κάποιοι εικάζουν

Στις  6 μ.μ. θα παραχωρήσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Η επίσκεψη θα κλείσει στις 19.30 με επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πούτιν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here