Υπόθεση Νoor 1: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση κατά Μαρινάκη!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του Noor1, του πλοίου που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.
Οπως έγινε γνωστό, η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά διακίνηση και πώληση ναρκωτικών  σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του .

Πρόκειται για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξτάσης στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα τα οποία φαίνεται πως είχαν φύγει από εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη και συνεργατών του προς εταιρείες εμπλεκομένων στην υπόθεση της διακίνησης του λευκού θανάτου μέσω του Noor 1.

Με την παραγγελία της, η εισαγγελέας ζητεί να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λογω της σοβαρότητας της υποθεσης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζητησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here