Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη Ηριάννας-Περικλή

Στις 10 Μαίου θα συνεχιστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή, καθώς σήμερα Τετάρτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις καταθέσεις των γονέων των δύο κατηγορουμένων, του Κωνσταντίνου που αθωώθηκε για παρόμοιες κατηγορίες αλλά και του αστυνομικού Γεώργιου Γουλιαμπάκη.

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί με παρόντες συγγενείς , φίλους και αλληλέγγυους που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Πριν την προσέλευση των κατηγορουμένων, σχετικά με αίτημα της υπεράσπισης για βιολόγους όσον αφορά στο DNA, ο πρόεδρος είπε: «Το DNA δεν αρκεί από μόνο του. Δεν το απαξιώνουμε αλλά δεν αρκεί». Μετά και την είσοδο των κατηγορουμένων, ξεκίνησε η διαδικασία.

Οι συνήγοροι ζήτησαν να εντοπιστεί και να κλητευθεί ως μάρτυρας ο εξαφανισμένος πληροφοριοδότης της αστυνομίας, που φέρεται να είχε βρει τα επίμαχα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο αστυνομικός Γεώργιος Γουλιαμπάκης είπε απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης:

«Ένας κύριος μας είπε για τα πράγματα που είχε βρει στου Ζωγράφου, στην Πανεπιστημιούπολη. Ήταν σε ένα κιβώτιο και σε μια σακούλα… βρήκαμε σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων». Ο αστυνομικός παραδέχτηκε ότι «ο περιβόητος μάρτυρας δεν πήγε αμέσως να καταγγείλει ότι βρήκε τα όπλα, τα οποία μάλιστα είχε μετακινήσει και ο ίδιος», ενώ σε άλλο σημείο απάντησε «δεν θυμάμαι πόσες φορές πήγαμε στην πανεπιστημιούπολη, ήταν η εποχή με τα μεγάλα μνημόνια… ξέρετε τι δουλειά είχαμε τότε;» για να καταλήξει «Μπορεί να έγιναν και λάθη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here