Δεν είναι ο Στίβεν Χόκινγκ στη φωτογραφία της πορείας για το Βιετνάμ

Η φωτογραφία με τον διάσημο θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, που έφυγε σήμερα από τη ζωή να συμμετέχει -ακόμη όρθιος και στηριζόμενος στις πατερίτσες- στην ιστορική πορεία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ που έγινε στο Λονδίνο στις 17 Μαρτίου 1968 κατέκλυσε το διαδίκτυο.

Και όμως, ο άνδρας με τα μπαστούνια και στα δυο χέρια, που βρίσκεται δίπλα στον συγγραφέα Ταρίκ Αλί και μαζί με την ηθοποιό και ακτιβίστρια Βανέσα Ρεντγκρέιβ δεν είναι ο Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Ταρίκ Αλί έσπευσε την Τετάρτη –και αφού είχε δει τη φωτογραφία του να αναπαράγεται σε όλα τα διαδικτυακά RIP για τον Χόκινγκ– να ξεκαθαρίσει ότι ο άνδρας δίπλα του δεν ήταν ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 76 ετών.

Για την ιστορία, στη φωτογραφία ο διαδηλωτής με τις πατερίτσες είναι ο Νόελ Τόβι, αυστραλός χορευτής και χορογράφος.

Εγραψε στο Facebook:

«Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 1968 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΚΙΝΓΚ.

» Θλίβομαι που μας άφησε ο Στίβεν Χόκινγκ, ήταν αντίθετος στον πόλεμο του Βιετνάμ και την γενοκτονική περιπέτεια στο Ιράμ, ΑΛΛΑ δεν είναι στη φωτογραφία από τη διαδήλωση του 1968. Επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ήταν. Μια ανακριβής λεζάνταστην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων δημιούργησε αυτόν τον μύθο. Θα ευχόμουν να ήταν αυτός, αλλά δεν είναι, οπότε παρακαλώ όχι άλλα μηνύματα στο FB για αυτό το θέμα….».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here