Αθωώθηκαν τρεις κατηγορούμενοι που διώχθηκαν μετά από καταγγελία Φορτσάκη

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και οι τρεις κατηγορούμενοι που διώχθηκαν έπειτα από καταγγελία του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρη Φορτσάκη. 

Συγκεκριμένα, οι διοικητικοί υπάλληλοι Αθηνά Αλεξανδρή και η Βανέσα Πεντογάλου και ο Παναγιώτης Σωτήρης,  πρώην μέλος την Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, κατηγορήθηκαν ότι:

«…από κοινού δρώντας και κατόπιν συναπόφασης με άγνωστα άτομα […] υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου […] καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα […] και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτή, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά το χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης…».

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, «η υπόθεση ξεκίνησε από τον κ. Φορτσάκη, ο οποίος ζήτησε τη δίωξη των συναδέλφων μας για γεγονότα που ο ίδιος δημιούργησε σε συνεδρίαση της Συγκλήτου (που, με δική του επιλογή, δεν έγινε) στις 30/10/2014. Γεγονότα που φρόντισε να μεταδοθούν απευθείας στο πανελλήνιο (την ίδια ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης έδινε ζωντανά συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι -εξού και η επιλογή της μέρας προφανώς…), στο πλαίσιο του δικής του παραγωγής σήριαλ «Νόμος και Τάξη». Για να στήσει τελικά την πολιτική του καριέρα πάνω στο δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο κατά τα λοιπά δε σεβάστηκε, πάνω σε σπασμένα κεφάλια φοιτητών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και σε διώξεις εργαζομένων, φοιτητών και διδασκόντων».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here