Ενοχος ο Αρης Φλώρος της Energa για «συμβόλαιο θανάτου»

Βαριές ποινές μοίρασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014, από την οποία σώθηκε από τύχη .
Το δικαστήριο επέβαλλε ποινές τόσο στους  δυο Αλβανούς , φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς , οσο και τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, που σύμφωνα με τους φυσικούς αυτουργούς οσο και την δικαστική απόφαση, έδωσε την εντολή  για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο της αντιδίκας στην υποθεση ENERGA ελληνικού δημοσίου για την οποία ο κ.Φλώρος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών , την οποία εκτίει  στις φυλακές. 
Ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για να αποσπάσουν χρήματα. Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ήταν συνήγορος του Α. Φλώρου.
Η υπόθεση εχει ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι σύμφωνα με τα δικαστικά εγγραφα που εκκρεμουν προς διερεύνηση, αποτελεί ουσιαστικά την «βάση» πάνω στην οποία δομήθηκε η δολοφονία του νομικού Μιχ. Ζαφειρόπουλου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το βούλευμα ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου είναι ο (κρατούμενος) επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος και φυσικοί αυτουργοί οι επίσης έγκλειστοι Αλβανοί Ολτι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο. Οι δύο κακοποιοί είχαν ομολογήσει ότι «θα εισέπρατταν 100.000 ευρώ από τον εντολέα τους Αριστείδη Φλώρο για να δολοφονήσουν τον Αντωνόπουλο», με τον οποίο ο Φλώρος αντιδικούσε στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων δημοσίων φορέων από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες πώλησης ρεύματος Energa – Hellas Power (σ.σ. ο Φλώρος ήταν μέτοχος της πρώτης). Οταν η δολοφονία δεν ολοκληρώθηκε  , σύμφωνα με τους ίδιους «ο Φλωρος δεν τους πλήρωσε». Τα χρόνια περασαν κι ενόψει της δίκης, σύμφωνα με τις αρχές, οι Αλβανοί – που το αρνούνται ομως- εδωσαν εντολή σε δυοπ άλλους ομοεθνείς τους να πάνε στον δικηγλορο του φλώρου, μιχ. Ζαφειρόπουλο να τον απειλήσουν. Εκεί ολοκληρώθηκε η τραγωδία. 
Οι ποινές
Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης για την υπόθεση Αντωνόπουλου.  Δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως η οποία θεώρησε ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά κατά του δικηγόρου ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA. 
Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε ότι:
  • Ο Dulce Olti είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.
  • Ο Bako Arber είναι ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.
  • Η ποινή τους θα εκτελεστεί άμεσα καθως το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.
  • Ο Αρης Φλώρος είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. (Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 17 ετών). Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με τον περιοριστικό όρτο της απαγόρευσης εξόδου, αλλά ουτως ή άλλως ο επιχειρημαίας κρατείται για άλλη αιτία.
Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.
Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Ευθιμιάδης και Ιωάννης Τσιβελεκίδης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου. 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here