Σήμερα εξετάζεται το αίτημα Γιαγτζόγλου για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

 

Σήμερα το πρωί συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να εξετάσει το αίτημα του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου να μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας σ’ αυτές του Κορυδαλλού.

Οπως είναι γνωστό, ο 29χρονος κάνει απεργία πείνας και δίψας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας.

Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, δήλωσε ότι «ο Ντίνος Γιαγτζόγλου είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς μετά την απεργία πείνας, εδώ και 4 ημέρες έχει ξεκινήσει και απεργία δίψας», προσθέτοντας ότι το μόνο που ζητά είναι να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για οικογενειακούς και κοινωνικούς λόγους.
«Ουδέποτε αποδέχθηκε τη συμμετοχή στους ΄΄Πυρήνες΄΄ αλλά και την κατηγορία για το τρομοδέμα στον Παπαδήμο» τόνισε. Μιλώντας για το κύμα βίας σε όλη τη χώρα για τον Γιαγτζόγλου, υποστήριξε ότι «εμείς είμαστε δικηγόροι. Δεν υιοθετούμε τακτικές και πολιτικές οι οποίες όμως προκαλούνται από τον τρόπο που ασκείται η εξουσία. Το μόνο που λέω είναι εφαρμογή των υπεσχημένων».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η «αδράνεια της εφαρμογής συγκεκριμένων διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα οδηγεί τον κόσμο σε ακραία εκτόνωση» και πρόσθεσε πως ο Γιαγτζόγλου θα συνεχίσει την απεργία πείνας. «Η κατάσταση του είναι κρίσιμη ήδη. Αμαρτία να χαθεί ένας νέος άνθρωπος που έχει ξεκινήσει την απεργία στα 50 κιλά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here