Αύγουστος Κορτώ για την κατάθλιψη: Μπορώ και θα γίνω καλά

Μήνυμα ελπίδας στέλνει ο συγγραφέας και μεταφραστής, Αύγουστος Κορτώ, με ανάρτησή του στο facebook. Όπως γράφει πάσχει για τέταρτη φορά από κλινική κατάθλιψη αλλά δεν το βάζει κάτω. Η κατάθλιψη νικιέται, λέει.  «Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά».

Η ανάρτησή του

«Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,

Τον τελευταίο καιρό, όπως ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι, κι όπως ίσως έχετε συμπεράνει απ’ τις αναρτήσεις μου, πάσχω, για τέταρτη φορά στη ζωή μου (γαμώ το κεφάλι μου δηλαδή) από κλινική κατάθλιψη. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου ζορίζομαι ακόμα και να βγω να πιω έναν καφέ – όλα τα εύκολα ξάφνου γίναν δύσκολα.

Σήμερα, κρατώντας το τελευταίο βιβλιαράκι μου στα χέρια μου, για πρώτη φορά δεν ένιωσα τη σπίθα εκείνη της χαράς που πάντα νιώθω με κάθε καινούριο χάρτινο μωρό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα απελπισίας, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας. Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα.

Και θέλω να θυμάστε, εν ασθενεία συνοδοιπόροι μου, ότι με την κατάλληλη θεραπεία – σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα – η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας – κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία – τη φράση «Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here