Επί δύο ώρες κατέθετε στο ΣτΕ ο Τούρκος αξιωματικός

         
Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, απαντώντας σε ερωτήσεις των συμβουλών Επικρατείας, ο ένας  εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim.
Ο Τούρκος αξιωματικός, για τον οποίο έχει παγώσει η απόφαση χορήγησης ασύλου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μετήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είχε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλάριου.
   
Μέσω μεταφράστριας ο Τούρκος αξιωματικός περιέγραψε τις συνθήκες της φυγής του από τη γείτονα χώρα, δηλαδή ότι κλήθηκε να παρουσιαστεί  στη στρατιωτική μονάδα του την στιγμή που είχε βγάλει το παιδί του βόλτα σε πάρκο, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο πραξικόπημα, ότι το ελικόπτερο ήταν μεταφοράς τραυματιών, ότι η αποστολή του ίδιου και των άλλων επτά συναδέλφων του ήταν η περισυλλογή  τραυματιών, κ.λπ. 
          
Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την όποια έκβαση  της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οκτώ αξιωματικοί μέσα στον ερχόμενο Μάιο σταδιακά πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι καθώς λήγει το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης τους, που είναι το 18μήνο.
     
           
Κατά την σημερινή συζήτηση παραβρέθηκαν    οι συνήγοροι του  Τούρκου αξιωματικού oι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης, καθώς  και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες δια του Βασίλη  Παπαδόπουλου και της Ελένης Κουτσουράκη.
        
          
Επίσης, παρέμβαση υπέρ του Τούρκου αξιωματικού έχει πραγματοποιήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δια του προέδρου της Δημήτρη Βερβεσού και σήμερα εκπροσώπησαν το ΔΣΑ οι   Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Χαράλαμπος Κονδύλης και  Παναγιώτης Νικολακόπουλος.
           
            
 
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here