Οταν οι δημοσιογράφοι τολμούν να υψώνουν φωνή

 

Στη μαύρη εποχή για την πραγματική δημοσιογραφία που εκλείπει, καθώς οι δημοσιογράφοι για να επιβιώσουν, είτε θα πρέπει να αφηγούνται το ίδιο μυθιστόρημα, είτε θα πρέπει να εξειδικευτούν στα «Νουνού και Light», εξακολουθούν να υπάρχουν δημοσιογράφοι που ξεχωρίζουν και τολμούν να υψώνουν τη φωνή.

Στη Γαλλία, ο Μακρονισμός ελέγχει τα πάντα, πόσο μάλλον την ενημέρωση η οποία αρχίζει κι εδώ να κιτρινίζει. Οι πραγματικές ειδήσεις υποβαθμίζονται. Το δόγμα της «ενιαίας σκέψης» πρέπει να επικρατήσει, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αντιδράσεις σ αυτά που έρχονται.

Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα από το πρωθυπουργικό επιτελείο, δεν επέτρεψαν -σε μη αρεστή για τις ερωτήσεις της- δημοσιογράφο, να καλύψει την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε εργοστάσιο γνωστής πολυεθνικής, που αντικαθιστά σιγά σιγά τους ανθρώπους με ρομπότ.

Της έδωσαν ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρίας και της είπαν να φτιάξει από εκεί το ρεπορτάζ.

Εκείνη πήγε παρακάτω. Στον τηλεοπτικό αέρα αφηγήθηκε σε ολόκληρη τη Γαλλία, τι πραγματικά συνέβη.

Όπως αναφέρει στο βίντεο, που μετέφρασε στα ελληνικά και δημοσίευσε η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, δημοσιογράφος είναι αυτός που αναφέρει όσα είδε και η ίδια δεν είδε τίποτα.

«Αυτό είναι επικοινωνία, όχι δημοσιογραφία» δηλώνει στο βίντεο η δημοσιογράφος του France 3, Μαρί Ρουσέλ, και εξηγεί τους λόγους που αρνείται να καλύψει το ρεπορτάζ της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ σε εργοστάσιο της L’ Oreal, όπου θα ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Με

 

Maria Denaxa

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here