200 Αφρικανοί αίφνης στη Μυτιλήνη – Οι Τούρκοι άνοιξαν τον «κρουνό»

Οι τουρκικές αρχές σε απάντηση προς τους δυτικοευρωπαίους που τους κοντράρουν  (αλλά και τους Έλληνες (για τους «οκτώ», για τις δηλώσεις Καμμένου, για τον Κοτζιά και το Κυπριακό, για την άσκηση στην Κάσο κοντρα στη δική τους) άνοιξαν έμμεσα τον κρουνό και άρχισαν να ερχονται πρόσφυγες που ζούσαν σε δικούς τους καταυλισμους στη βορειοδυτική Τουρκία

Μέσα σε 3 ώρες σήμερα έφτασαν στη Μυτιλήνη 200 Αφρικανοί μετανάστες (κυρίως από τη Βόρειο Αφρική και λιγότεροι από την κεντρική). Ζούσαν σε καταυλισμό κοντά στις ακτές του Αιγαίου ο οποίος εγκαταλείφθηκε από τις τουρκικές αρχές και ουσιαστικά άνοιξε.

Οι Τούρκοι, που επισήμως δεν παραβιάζουν έτσι τη συμφωνία με την ΕΕ (αφού απλώς δεν μερίμνησαν για έναν καταυλισμό), παράλληλα οργανώνουν και τα ταξίδια των μεταναστών. Οι διακινητές  τους μετακινούν σε «τιμή ευκαιρίας» προς 500 ευρώ το άτομο, λέγοντάς τους ψέμματα ότι άπαξ και έρθουν στην Ελλάδα θα φύγουν για δυτική Ευρώπη αρκει να ζητήσουν άσυλο

Οι 200 έφτασαν με τέσσερα σκάφη στη  Συκαμνιά στα βόρεια, στα Τσόνια στα βορειοανατολικά του νησιού και στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Οι σημερινές αφίξεις των 200 μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο έρχονται μετά από ένα μεγάλο διάστημα σχεδόν μηδενικών ροών.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here