20 νεκροί στις Άλπεις από συντριβή μικρού αεροσκάφους

Μικρό αεροσκάφος κατέπεσε στις ελβετικές Άλπεις χτες και μέχρι πριν από λίγες ώρες εκφράζονταν ελπίδες για τυχόν επιζώντες, όμως τελικά και οι  20 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Πρόκειται για το  δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε 24 ωρες στην Ελβετία

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό χαμό μιας τετραμελούς οικογένειας από τη συντριβή του μικρου αεροσκάφους τους σε δασική έκταση, κατέπεσε και  ένα JU-52 ΗB-HOT  στη δυτική πλαγιά του όρους Piz Segnas mountain, πάνω από το θέρετρο Φλιμς.

Τα θύματα είναι 17 Ελβετοί και μια τριμελής οικογένεια από την Αυστρία -11 άνδρες και εννέα γυναίκες. Στους προαναφερόμενους περιλαμβάνεται και το τριμελές πλήρωμα

Η αστυνομία στο καντόνι Γκραουμπιούντεν της ανατολικής Ελβετίας ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε υψόμετρο 2.540 μέτρων σε περιοχή που αποτελεί δημοφιλή προορισμό  ορειβατών και τουριστών. Οι Αρχές έκλεισαν προσωρινά τον εναέριο χώρο πάνω από το σημείο της συντριβής. Το αεροσκάφος έκανε πτήση για αξιοθέατα, δηλαδή δεν θα προσγειωνόταν και οι  επιβαίνοντες απλά θα απολάμβαναν από ψηλά τη θέα -ουσιαστικά έναν παγετώνα της περιοχής που αποτελεί και την»ατραξιόν»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here