Εισαγγελείς διαφθοράς: Απόρρητα έγγραφα καταρρίπτουν τις θεωρίες περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis

Έγγραφο της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Έλένης Τουλουπάκη και των δύο συνεπικουρουμένων εισαγγελέων της, που εστάλη στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι οποίοι χειρίζονται την προκαταρκτική για τυχόν παρατυπίες στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, έφερε σήμερα στη δημοσιότητα η Kontra News, αποκαλύπτει ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς έχουν στην κατοχή τους απόρρητα έγγραφα ξένων υπηρεσιών, από τα οποία αποδεικνύεται το μέγεθος του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Ωστόσο οι εισαγγελείς δεν διαβίβασαν τα έγγραφα αυτά στην Βουλή, γιατί θα πρόδιδαν είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Το έγγραφο των τριών εισαγγελέων κατά της διαφοράς προς τους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου (Ε. Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη) φέρει ημερομηνία 30/9/2019. Οπως αναφέρουν σε αυτό:

Στην Υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγαρφα ξένων αρχών αλλά και στοιχεία εκ της κεντρικής δικογραφίας της Novartis,  εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης των δύο εναπομείνανων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζον κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση,με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας».

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι τα έγραφα αυτά, σύμφωνα πάντα με την Ελένη Τουλουπάκη, έχουν τεθεί υπόψιν του τέως εποπτεύοντος αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

Στο ίδιο έγγραφο οι εισαγγελείς αναφέρουν ακόμη ότι «όπως εξελίσσεται η υπόθεση και μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλήττεται πλέον σφόδρα, πέραν της τιμής αι της υπόληψής μας κι το ίδιο το κύρος η δικαιοσύνης».

Οι τρεις εισαγγγελείς κατά της Διαφθοράς ζητούν μάλιστα να διαβιβαστεί το παρόν έγγραφό τους στη Βουλή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here