2 εκατομμύρια ψυχές χωρίς ΝΕΡΟ στο Χαλέπι με τον τελευταίο βομβαρδισμό και τα αντίποινα -όλοι ανελέητοι

Σχεδόν δύο εκατομμύρια κάτοικοι στο Χαλέπι δεν διαθέτουν πλέον πόσιμο νερό, λόγω των πρόσφατων βομβαρδισμών και των αντιποίνων σε αυτούς, ανακοίνωσε η Unicef, εκφράζοντας φόβους για την εμφάνιση ασθενειών στα μικρά παιδιά.

Μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την περασμένη Δευτέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βομβαρδίζουν καθημερινά τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες, δηλαδη την ανατολική πόλη -το δυτικό Χαλέπι ελέγχεται ήδη από την κυβέρνηση. Οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το αντλιοστάσιο στερώντας 250.000 οικογένειες απο νερό, οπότε οι αντικαθεστωτικοί σε αντιποινα κατέστρεψαν το αντλιοστάσιο που δίνει νερό σε δυτικές συνοικίες, όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.

«Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται και πάλι το πόσιμο νερό μέσω του δημοσίου δικτύου ύδρευσης, γιατί καταστράφηκε το αντλιοστάσιο της Μπαμπ αλ Ναϊράμπ στο ανατολικό Χαλέπι» ανέφερε η εκπρόσωπος της Unicef στη Συρία, εξηγώντας ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί οι τεχνικοί αδυνατούν να φτάσουν στον σταθμό για να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

«Σε αντίποινα οι αντικαθεστωτικοί κατέστρεψαν το αντλιοστασίου στο Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι και έτσι κόπηκε η υδροδότηση και στον δυτικό τομέα της πόλης όπου ζουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι» συνέχισε η ίδια. «Στερώντας το τρεχούμενο νερό από τα παιδιά υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού» προειδοποίησε, κάνοντας λόγο για άλλη μια δοκιμασία

Η Unicef εκτιμά ότι από την έλλειψη πόσιμου νερού κινδυνεύουν περισσότερο οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών γιατί τα πηγάδια τους είναι ήδη μολυσμένα, ενώ στο δυτικό τμήμα οι κάτοικοι διαθέτουν πιο βαθιά πηγάδια και το νερο είναι σχετικά λιγότερο μολυσμένο. Η οργάνωση ανέφερε ότι σκοπεύει να στείλει κατεπειγόντως υδροφόρες στην πόλη, διευκρινίζοντας όμως ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα

«Είναι πολύ σημαντικό, για την επιβίωση των παιδιών, όλες οι πλευρές να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των υδραγωγών, να επιτρέψουν την πρόσβαση για να επιδιορθωθούν οι ζημιές στο αντλιοστάσιο τόσο του Μπαμπ αλ Ναϊράμπ όσο και του Σουλεϊμάν αλ Χαλάμπι» ζητάει η Unicef.

Αλλά ποιος την ακούει; Μάλλον μόνον εμείς κι εσείς….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here