Δεν δέχεται ο Μητσοτάκης ενημέρωση για τα Ιμια από τον Καμμένο

 

 

Aρνείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης οποιαδήποτε ενημέρωση για την κατάσταση στο Αιγαίο από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. 

Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, εξέφρασε τη θέλησή του να ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου θα συμμετάσχουν στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Αμυνας με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις τουρκικές απαιτήσεις στα Ίμια.

Ωστόσο, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι:

«Σε σχέση με την τηλεφωνική συνομιλία Καμμένου-Κικίλια στην οποία ο υπουργός Αμυνας ζήτησε να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ στη Γερμανία καθώς και οι δύο θα παραβρεθούν την Παρασκευή στο Munich Security Conference, διευκρινίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Καμμένο. Ο υπουργός Αμυνας, άλλωστε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Βασ. Κικίλια».

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας και κεκλεισμένων των θυρών. Την πρόταση αυτή φαίνεται να απορρίπτει η κυβέρνηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here