Εστία: Εντοπίστηκε μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού στην Ελβετία

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis.  Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Εστία» αναφέρουν ότι βρέθηκε στην Ελβετία μυστικός (και μη δηλωμένος στα πόθεν έσχες) λογαριασμός πρώην Υπουργού.

Το δημοσίευμα δεν αποκαλύπτει εάν πρόκειται για έναν από τους 8 αναφερόμενους στην δικογραφία για τη Novartis ή για κάποιο νέο πρόσωπο, πράγμα που αν συμβαίνει, βάζει σε νέες ράγες την εξέλιξη της προκαταρκτικής επιτροπής και ανοίγει τη “βεντάλια” των εμπλεκόμενων για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους 8 πρώην υπουργούς των οποίων το όνομα αναφέρεται στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αναχώρησε εκτάκτως για το εξωτερικό αυτές τις ημέρες, προς αναζήτηση διεθνούς νομικής εκπροσωπήσεως». Η εφημερίδα δείχνει να «φωτογραφίζει» πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που απουσίαζε στο εξωτερικό, αλλά ενδεχομένως να πρόκειται για άλλον πρώην υπουργό που να αναχώρησε μυστικά.

Η “Εστία” επιβεβαιώνει και την πληροφορία ότι έχει εντοπιστεί ο τροφοδότης λογαριασμός της Novartis στην Ελβετία, μέσω του οποίου διακινούνταν οι μίζες προς την Ελλάδα.

Τέλος, το ρεπορτάζ της εφημερίδας καταλήγει ότι η έρευνα έχει “δέσει” τις κατηγορίες για δωροληψία, μετά από τον εντοπισμό των κρυφών λογαριασμών μέσω των οποίων γίνονταν οι παράνομες συναλλαγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here