Αιτήματα δικαστικής συνδρομής από Ελλάδα και ΗΠΑ στην Ελβετία για τη Novartis

Δύο αιτήματα δικαστικής συνδρομής για την υπόθεση της Novartis έχουν υποβληθεί από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ στην Ελβετία, επιβεβαίωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

Τα αιτήματα για συνδρομή διαβιβάστηκαν στο τέλος του περασμένου έτους και τον Γενάρη του 2018 και εξετάζονται, όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ελβετική δημόσια τηλεόραση RTS, και το Ελβετικό πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστσελίδας swissinfo, οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας φαίνεται, όπως συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου, επικαλούμενος ανθρώπους που σχετίζονται με τις έρευνες, να έχουν κοστίσει στη χώρα περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2015.

Η θυγατρική της Novartis στην Ελλάδα είχε εκδώσει μια ανακοίνωση για την υπόθεση λέγοντας ότι «έχει ενημερωθεί για τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πρακτικές της εταιρείας» και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here