Οταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τάχθηκαν κατά της προστασίας των whistleblowers

Αισθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος διά των ευρωβουλευτών της.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers με την ψήφιση έκθεσης για την προστασία των whistleblowers, η οποία υπογραμμίζει την καταλυτική σημασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην αποκάλυψη παρανομιών και σκανδάλων

Η έκθεση καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο είχε καταθέσει τροπολογίες, με τις οποίες μεταξύ άλλων, ζητούσε την προστασία των εταιρειών έναντι των προστατευόμενων μαρτύρων.

Το ψήφισμα έφτασε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής τον Δεκέμβριο, όπου στην ψηφοφορία για τα μέτρα κατά των φορολογικών παραδείσων και υπέρ των whistleblowers οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν ή απείχαν της ψηφοφορίας.

«Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενοι τις πάγιες αρχές της διαφάνειας και του κοινωνικού ελέγχου, υποστηρίξαμε το σύνολο αυτών των ριζοσπαστικών και απαραίτητων τροπολογιών. Η Νέα Δημοκρατία ποια συμφέροντα υπερασπίστηκε τελικά;», δήλωσαν τότε οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα καταγγέλλοντας ότι «η ΝΔ στάθηκε με νύχια και με δόντια υπέρ των φορολογικών παραδείσων και κατά των whistleblowers».

πηγή:tvxs.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here