Επιστολή Πάνου Καμμένου στην εισαγγελέα διαφθοράς για την υπόθεση Σ.Αραβίας: «Στη διάθεσή σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης»

Να μην εφαρμοστούν οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργού για τους εν ενεργεία υπουργούς και τη συνέχιση της διεξαγωγής της έρευνας της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ζητά με επιστολή του στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. 

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν οι δικαστικές αρχές μπορούν να κάνουν δεκτό το αίτημα Καμμένου, καθώς ο νόμος περι ευθύνης υπουργών ειναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια λογοδοσίας στη Δικαιοσύνη πολιτικών προσώπων, παρά μόνον στη Βουλή.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Πάνος Καμμένος στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναφέρει:

«Προς: Την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος-Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών.

Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στη Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στη Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β) τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στη διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here