Τζανακόπουλος: Ο κ.Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση

 

«Η στάση της κυβέρνησης δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ κάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για «καιροσκοπισμό» προσθέτοντας ότι «θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην διπλωματική πολιτική της χώρας».

Έθεσε δε, το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Διερωτήθηκε αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολλή μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση», που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο.

Θλιβερή εξέλιξη η μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική  στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία και την παρουσία του στο χθεσινό συλλαλητήριο.

 

 

 

«Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες, είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και το παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας τέλος την προσφώνηση που χρησιμοποίησε στη χθεσινή του ομιλία ο Μίκης Θεοδωράκης («αδέρφια μου ναζιστές») ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Τέτοιες φράσεις όπως ‘Αδέρφια μου ναζιστές’ ούτε για αστείο πρέπει να λέγονται. Ούτε για αστείο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here