Μίκης Θεοδωράκης: Nα γίνει δημοψήφισμα-Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική

Tη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό ζητησε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι δυνατό να τη λάβει μια κυβέρνηση μειοψηφίας» είπε -χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση μειοψηφική- και πρόσθεσε ότι «αν μια κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει την υπογραφή της σε απλή ή σύνθετη ονομασία είναι υποχρεωμένη να ζητήσει τη γνώμη του ελληνικού λαού». Παράλληλα, εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από την πολιτική των γειτόνων.

«Απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να κινητοποιήσουν αυτό το εθνικής σημασίας ζήτημα», είπε, προσθέτοντρας ότι «μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς, να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία, ένα αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού».

Αίσθηση προκάλεσε η αρχή της ομιλίας του :

Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ».

«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι αυτό» είπε, με τους διαδηλωτες να φωνάζουν «Μίκη, αλλάζεις την Ιστορία».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό»

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

«Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος.

Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Μίκης Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Σκόπια, κατηγορώντας τα ότι «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας». «Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών και να έχουν την αντίληψη πως είναι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ανέφερε κάνοντας λόγο για μια κολοσσιαία προπαγάνδα που παρέσυραν σε αυτή τη γελοιότητα σημαντικό αριθμό χωρών.

«Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here