Ζάεφ: Να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια «Μακεδόνων» και Ελλήνων-Λύση έως τα μέσα του 2018

 

Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ότι θα βρεθεί λύση για το Σκοπιανό έως τα μέσα του 2018 ώστε στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του Ιουνίου.

Παράλληλα επιμένει για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ τονίζει την ανάγκη σεβασμού της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας και των δύο χωρών. Η λύση που θα προταθεί θα πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων», αναφέρει.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας είπε:

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι «Μακεδόνες» είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων» είπε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα «ότι θα φτάσουμε σε λύσεις αποδεκτές για τις δύο πλευρές γιατί η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο κρατών. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να χτίζονται συνεργασίες και αυτό προϋποθέτει μια βιώσιμη διευθέτηση».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here