Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα ανομίας στα Πανεπιστήμια

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες για κρούσματα ανομίας και παραβατικών συμπεριφορών μέσα στα Πανεπιστήμια.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα τεκταινόμενα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία ήδη ξεσήκωσαν σφοδρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που επαναφέρει το θέμα της κατάργησης του ασύλου, ο  Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των πανεπιστημίων αλλά και να εντοπιστούν οι δράστες των τυχόν παράνομων ενεργειών.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει μάρτυρες προκειμένου να δώσουν στοιχεία για τα φαινόμενα βίας που καταμαρτυρούνται, μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακούς οι οποίοι μιλούν για ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών ομάδων στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ανάμεσά τους και τον   αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Μάνο Στεφανίδη ο οποίος αναφέρεται σε επιθέσεις και εμπόριο ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη  ενώ χαρακτηρίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ως «αποθήκη κατασκευής μολότοφ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here