Ν.Κακλαμάνης: Δεν μασάω τα λόγια μου. Η ΝΔ έχει δύο γραμμές για το Σκοπιανό

«Δεν μασάω τα λόγια μου. Η Νέα Δημοκρατία έχει δυο γραμμές για το Σκοπιανό», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον  realfm 97,8. Η μία βασίζεται πάνω στη γραμμή του Βουκουρεστίου για σύνθετη ονομασία και η σκληρή γραμμή του 1992 που τάσσεται κατά του όρου «Μακεδονία».

Οπως είπε, το θέμα θα τεθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπου εκτίμησε ότι θα περάσει η εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της αξιωματικής αντιπoλίτευσης, ανέφερε:

«Εμείς τι λέμε τώρα, ότι βεβαίως είναι πολύ σημαντικό το θέμα του ονόματος, αλλά προέχουν όλα τα άλλα που αφορούν κάθε έκφραση αλυτρωτισμού και ταυτόχρονα αλλαγή του Συντάγματος. Η όποια αλλαγή του Συντάγματος κάνουν αυτοί, πρέπει να επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΟΗΕ, ώστε αν τυχόν πάνε μετά να το ξανά αλλάξουν, να έχουμε το πάνω χέρι στη μη τήρηση της συμφωνίας. Και μετά να μπούμε στη συζήτηση για το όνομα.

Πείτε, λοιπόν, ότι έρχεται η ευλογημένη στιγμή που οι Σκοπιανοί τα αλλάζουν όλα αυτά, προσωπικά εκτιμώ ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο που είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Πείτε όμως, για χάρη της συντομίας της κουβέντας, ότι έχει συμβεί.

Τότε, η Νέα Δημοκρατία, για να ξεκαθαρίσει και το θέμα που μας λένε για το όνομα, θα κάνει σύγκληση της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Εκεί θα υποστηριχθούν οι δύο γραμμές. Η μία γραμμή, εφόσον έχουν γίνει όλα τα άλλα προαπαιτούμενα, θα βασίζεται πάνω στη γνωστή γραμμή του Βουκουρεστίου και θα υπάρχει και μία άλλη γραμμή, θέλετε να το πείτε σκληρή γραμμή, που θα βασίζεται πάνω στην απόφαση του 1992, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Προσωπικά εγώ δεν υπήρξα ποτέ ανεμοδούρας. Εγώ το 1993, όταν προκηρύχτηκαν εκλογές, ακολούθησα τον Αντώνη Σαμαρά, ακριβώς για το θέμα αυτό. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αντιθέτως, με είχε τιμήσει αντιστρόφως ανάλογα της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Εγώ, επομένως, θα υποστηρίξω και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, αυτή τη γραμμή του 1992, της μη χρήσης του όρου “Μακεδονία”. Εκεί θα ληφθεί, λοιπόν, μία απόφαση κατά πλειοψηφία. Αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, εφόσον έχουν υλοποιηθεί όλα τα προηγούμενα που είπαμε, νομίζω ότι θα περάσει η παρουσία της εθνικής γραμμής στο Βουκουρέστι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here