Στα Σκόπια ο Νίμιτς με τις προτάσεις Κοτζιά -Διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της πΓΔΜ

 

Διαδοχικές συναντήσεις  θα έχει σήμερα Πέμπτη ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων στην οποία κομίζει τις ελληνικές προτάσεις  για το ονοματολογικό. 

Συγκεκριμένα πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE), Χρίστιαν Μίτσκοσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της χώρας, Αλί Αχμέτι.

Ζάεφ: Πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα το δημοψήφισμα για το όνομα

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η στάση του κόμματός του είναι ότι πρέπει τελικά να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη γείτονα, παρά τις ενστάσεις του κυβερνητικού εταίρου του DUI του Αλί Αχμέτι.
«Δεν θεωρώ αυτό το θέμα ως εμπόδιο. Το θεωρώ ως μια πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα ότι η λύση θα είναι μόνιμη και θα παραμείνει έτσι μια για πάντα. Δεν είναι κάτι τόσο τρομακτικό ή τραγικό ή αδύνατο επειδή τα δημοψηφίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το νόμο και με ταχεία διαδικασία» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
O Zάεφ ξεκαθάρισε ότι «πριν από το δημοψήφισμα οι πολιτικοί πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους για να βοηθήσουν το έθνος να αποφασίσει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here