Αθώος ο Πελετίδης-Δεν είχε δώσει στοιχεία εργαζομένων προς απόλυση (βίντεο)

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Ο δήμαρχος κατηγορήθηκε διότι αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία και φακέλους εργαζομένων του δήμου το 2014, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για επανέλεγχο, εκτιμώντας ότι η εν λόγω διαδικασία ήταν προσχηματική και θα οδηγούσε στην απόλυσή τους.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο από τους εργαζομένους του δήμου, οι οποίοι συμμετείχαν στην στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην δημοτική αρχή, ενώ ακολούθησε πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση. Τόνισε ότι οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε:

«Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα “ζιζάνια” που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here