«Μόλις υπέγραψα τη θανατική σου καταδίκη»

 

Σε καθείρξεις από 40 μέχρι 175 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 156 νεαρών αθλητριών καταδικάστηκε ο πρώην γιατρός της ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ  Λάρι Νάσαρ.

Η δικαστής Rosemarie Aquilina, είπε στον Νασάρ κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης της ποινής του ότι «θα βρίσκεται στο σκοτάδι για την υπόλοιπη ζωή του», ενώ ολοκλήρωσε με τη φράση  «υπέγραψα τη θανατική σου καταδίκη».

Ο πρώην γιατρός είχε ήδη καταδικαστεί σε 60 χρόνια για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, πριν ομολογήσει την ενοχή του σε 10 κατηγορίες εγκληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η δικαστής ανέφερε: «Είμαι υπερήφανη που σε καταδικάζω, γιατί δεν σου αξίζει να κυκλοφορήσεις ελεύθερος στον δρόμο ποτέ ξανά. Απ’ όπου και αν περάσεις, θα προκαλέσεις καταστροφή στους πιο αδύναμους από εσένα. Έτσι υπογράφω τη θανατική σου ποινή».

Ρόζμαρι ΑκιλίναAP Photo/Carlos Osorio

 

Δικαιολογώντας την απόφασή της είπε ότι δεν ανταποκρίνεται μόνο στις επτά περιπτώσεις για τις οποίες παραδέχθηκε τη ενοχή του ο Νάσαρ, αλλά και όλα όσα κορίτσια βρήκαν το θάρρος να πάρουν τον λόγο και να μιλήσουν για όσα πέρασαν στα χέρια του, γιατί το έγκλημά του «έφτασε στον πυρήνα της κοινωνίας».

Και η εισαγγελέας Άντζελα Ποβιλάιτις, που πρότεινε την ενοχή του εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε την ισχύ και τη θέση του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων και να τα εκμεταλλευθεί, «αφήνοντας στα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια τραύματα που δεν θα θεραπευθούν ποτέ, την ώρα που τον εμπιστεύονταν και τον αγαπούσαν».

Ο Νάσαρ το μόνο που είπε μετά την αναγνωση της καταδικαστικής απόφασης ήταν ότι «αναγνωρίζει τον πόνο, το τραύμα και τη συναισθηματική καταστροφή» που βίωσαν τα θύματα.

«Θα κουβαλώ τα λόγια σας μέχρι το τέλος της ζωής μου», είπε απευθυνόμενος στη δικαστή.

«Ελπίζω να λέτε την αλήθεια», του απάντησε η Ακιλίνα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here