Σε λειτουργία τρεις νέοι σταθμοί του μετρό τον Ιούνιο του 2019

Σε πλήρη λειτουργία θα τεθούν τον Ιούνιο του 2019 τρεις νέοι σταθμοί στη γραμμή 3 του μετρό , η οποία συνδέει μέχρι σήμερα το αεροδρόμιο με την Αγία Μαρίνα.

Πρόκειται για τους σταθμούς Αγίας Βαρβάρας, Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και Αγ. Νικολάου στη Νίκαια. 

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Κορυδαλλού μεταξύ του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, εκπροσώπων της Αττικό Μετρό ΑΕ και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού παράλληλα με τα έργα των σταθμών, πρόκειται να γίνει και η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας –που θα αποτελεί τον Σταθμό του Κορυδαλλού-, η οποία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2018 και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2019. Θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία, ενώ έντονο θα είναι το υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις.

Επίσης όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα διαμορφωθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες της ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here