Γιος Τσίπρα:»Μπαμπά γιατί να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για πρωθυπουργός;»

 

Εκτός από την πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» μίλησε για την καθημερινότητά του αλλά και τη σχέση του με τα παιδιά του. 

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά», δήλωσε.

Αναφέρθηκε και στην αντίδραση του γιού του, το προπερσινο καλοκαίρι, όταν τον ρώτησε: «Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας».

«Αντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο κ. Τσίπρας. Τι του απάντησε τελικά; «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». Ομως, ο γιος του δεν… ενθουσιάστηκε. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Με την Μπέτυ Μπαζιάνα ζουν εδώ και χρόνια στην Κυψέλη. Ο ίδιος μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια.

«Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο» λέει. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οταν αποφάσισαν να μείνουν μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα».

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. «Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω  ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε».

Και το επόμενο σπίτι τους όμως στην ίδια γειτονιά είναι γιατί, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, η Ανω Κυψέλη είναι «μια περιοχή που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here