Εκλεψαν 68 φρεάτια από δύο πάρκα στη Θεσσαλονίκη

 

Ολα τα καλύμματα των φρεατίων -συνολικά 68- εκλάπησαν από τα δύο Πάρκα, ΧΑΝΘ και Ξαρχάκου, που εκτείνονται από τον κόμβο του Λ. Πύργου έως τον κόμβο του Δημαρχείου.

Αφαιρέθηκαν  68 σχάρες χυτοσιδήρου βαρέως τύπου, διαστάσεων 40χ40, συνολικού κόστους 2.050€, περιστατικό που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς για πρώτη φορά διαπράττεται τόσο εκτεταμένη κλοπή, η οποία έχει ως απώτερο κίνητρο εκτός από τη φθορά δημόσιας περιουσίας και το κέρδος από την πώληση των κλοπιμαίων ειδών σε επιχειρήσεις χαλκού και σιδήρου.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, «η υπηρεσία προσωρινά αποκατέστησε τη ζημιά και προχώρησε σε επίχωση των φρεατίων με άμμο, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ σταδιακά οι ίδιες επιφάνειες πρόκειται να καλυφθούν  με ένα στρώμα τσιμέντου, καθώς θεωρείται άσκοπη η προς στιγμήν επανατοποθέτηση χυτοσιδηρών καλυμμάτων, από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί τρόπος φύλαξης και διαρκούς νυχτερινού ελέγχου».

«Ως δημοτική Αρχή, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων, συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία, για τη λήψη δραστικών μέτρων με στόχο την αποφυγή επανάληψης των φαινομένων κλοπής. Παράλληλα, καταγγείλαμε το γεγονός στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για να ασκήσει τα νόμιμα, ενώ διερευνούμε ήδη και από νομικής πλευράς τις επόμενες ενέργειές μας. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια διατήρησης του δημόσιου χώρου σε όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητικό επίπεδο θα είναι άοκνη και συνεχής, τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και από τη Διοίκηση, για τη διασφάλιση της νομιμότητας και την ομαλή αστική διαβίωση», καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here